Impuls Logo
 
 


25 Jaar in beweging
Op de agenda
Uit de praktijk: Tiemen Steenbeek
Uit de praktijk: Elly Roelofs
Uit de praktijk: Tiemen Steenbeek

Tiemen Steenbeek, algemeen directeur van vijf basisscholen, ervoer 'In één dag in beweging':

"Mensen in het onderwijs kunnen over het algemeen goed vertellen wat er niet goed is. Maar de grote uitdaging is om te ontdekken wat je zelf kunt verbeteren. 'In één dag in beweging' heeft daar geweldig bij geholpen."

"De vijf scholen waar ik directeur van ben, zijn allemaal zeer verschillend. De een is een dorpsschool met 58 leerlingen, de ander heeft er 270. De vraagstukken waar ze mee zitten, verschillen dus ook."

"Op één school waren mensen na een verandering in het management ontwend om zelf initiatief te nemen, er heerste een onveilige sfeer. Ik wilde dat dat bespreekbaar werd, maar ook dat het team weer op koers kwam. Op basis van eerdere ervaringen hebben we Impuls gevraagd om ons te helpen."

"Zij stelden voor om 'In één dag in beweging' te komen doen met het team. Ik heb alleen maar het welkomstwoord gedaan en ben daarna weggegaan. De nadruk lag op: zelf in beweging komen en daarbij kwam ik niet te pas."

"Maar ik had er het volste vertrouwen in. Ik dacht wel dat het een heftige dag zou worden. En dat was het ook, maar toch minder heftig dan verwacht. Het team heeft zin in verandering. Ik zie drie belangrijke resultaten: er is een nieuwe openheid, er is perspectief voor de toekomst en er is hoop dat het beter wordt op school."

"Wat ik zelf eigenlijk opnieuw heb geleerd, is dat om als team dingen op te kunnen lossen, een externe blik noodzakelijk is."


info@impulsorganisatieadvies.nl | contact | copyright 2018 | webdesign by www.ramdath.com