Impuls Logo
 
 


Uit de praktijk: Linda Heutink
Veerkracht: wat is dat eigenlijk?
Teamveerkracht bevorderen
Uit de praktijk: Linda Heutink

Werken met deze kinderen en hun ouders is intensief; het is werk dat mensen raakt, vaak heel heftig. Dat ondervinden onze medewerkers dagelijks. Als je het hebt over veerkracht, zij hebben die zeker nodig om daarmee om te gaan en onze organisatie moet hen daarbij ondersteunen.

 

Daarnaast werken wij in een complexe, steeds veranderende omgeving die steeds nieuwe eisen aan ons stelt. Wat vandaag zó is, is morgen anders. De opgave voor ons is om onze organisatie zo in te richten dat we met dat gegeven, toch kwaliteit kunnen leveren. Er wordt veel gevraagd van onze flexibiliteit en onze veerkracht.

 

Vóór het afgelopen jaar zaten we in het probleemgerichte model. We waren eindeloos bezig met uitkristalliseren en analyseren. Dat leverde ons een aantal probleemstellingen op. Voor sommige probleemstellingen vonden we oplossingen, maar vaak oplossingen die niet bevredigden.

 

Een goed voorbeeld is dat we heel lang zijn bezig geweest om goede scoreformulieren te ontwikkelen waarop we onze doelen konden formuleren en ook het beoogd eindresultaat. Dat had zoveel voeten in aarde, steeds weer verbeteren. Op een gegeven moment dacht ik: wat hebben we nou? Alleen een vorm, geen manier waarop, geen inhoud!

 

Vorig jaar hebben we gezegd: we willen uit dit patroon stappen, we kunnen wel een oppepper gebruiken. We hebben toen met Impuls de beweging ingezet om Oplossingsgericht te gaan samenwerken. Dit haalt ons uit het klagen, het richt onze aandacht op wat wel goed gaat, niet op de risico’s, maar op de veiligheid. En het geeft inhoud aan holle begrippen als doelrealisatie en klanttevredenheid. Nu kunnen we er wat mee.

 

In het begin waren er wel sceptici. Maar na onze nieuwjaarsbijeenkomst, waar Impuls optrad, wilden de mensen méér. Vervolgens hebben we de training Oplossingsgericht Werken gevolgd. Dat liep als vanzelf. Het gáf energie. En weet je, het werkt aanstekelijk. Het is een vlammetje dat je ergens ontsteekt. Ik zie nu dat medewerkers zelf met een oplossingsgerichte methodiek aankomen. De puzzelstukjes vallen op zijn plaats. Oplossingsgericht Werken kun je altijd en overal. Het biedt handvaten voor samenwerking, maar ook voor hulpverlening. En mensen ontdekken: deze taal kunnen we hier gebruiken.

 

Er is echt een cultuurverandering aan de gang. Medewerkers lopen ‘lichter’ rond. Er is een positieve sfeer, er is meer contact. En we spreken een gemeenschappelijke taal. We zeggen niet meer: ‘laten we ophouden met klagen’, maar we zeggen, ‘laten we het eens oplossingsgericht bekijken'; en dat doen we dan ook. Dat is een heel verschil. Het werk wordt er lichter van.

 


info@impulsorganisatieadvies.nl | contact | copyright 2018 | webdesign by www.ramdath.com