Impuls Logo
 
 


Werken met Verschillen
Verschillen tussen scholen
Wat doen we in de trainingen?
Team willen leren met elkaar
Ervaring van een leerkracht
Ervaring van een directeur
Nieuws in juni
Werken met Verschillen
De 41 scholen van het samewerkingsverband Berkeldal startten begin dit jaar met een trainingstraject om het werken met verschillen in de klas een stap vooruit te helpen. Trainers Veronique van Kan en Josja Koelink hebben de eerste resultaten verzameld. Lees hieronder meer ....

Verschillen tussen scholen
Trainers Veronique van Kan en Josja Koelink voerden in mei, juni, september en oktober intakegesprekken met directie en IB’ers over de invulling van de trainingen. Aansluiten bij wat er al gebeurt, bij wat er al goed gaat, was de insteek tijdens de intakegesprekken.

Wat we doen in de trainingen
Inmiddels zijn we al bij zo’n 25 scholen gestart met trainingen en zijn er inmiddels ook enkele trainingen afgerond. Hoe zijn die trainingen opgezet?

Team willen leren met elkaar
Wat ons opvalt is dat teams duidelijk antwoorden willen vinden op de verschillen waar ze dagelijks mee te maken hebben. We zien dit terug in leergierige teams: ze stellen concrete, op de praktijkgerichte vragen, luisteren actief en werken met hoge betrokkenheid aan de opdrachten die ze krijgen. We zien daarbij dat teams graag successen met elkaar delen en hierin van elkaar willen leren.

Ervaring van een leerkracht
Hoe ervaren de deelnemers de training? Sluit Impuls ook goed aan bij alle verschillen in de trainingsgroep?

Ervaring van een directeur
Hoe kijken directeuren aan tegen dit traject?

Afronden en verslagleggen
In juni zijn de meeste trainingen afgerond en hebben alle scholen een stap gezet in wat betreft het omgaan met verschillen. Er zal dan wederom een nieuwsbrief verschijnen met hierin o.a. aandacht zijn voor de resultaten van de trainingen en de vervolgstappen die de scholen gaan zetten.


info@impulsorganisatieadvies.nl | contact | copyright 2018 | webdesign by www.ramdath.com